Samenvatting

De verdere ontwikkeling van audio en video over IP zet sterk door en is voor de toekomst de basis van elk AV-design. Dante als dé digitale audio standaard wordt steeds verder doorgevoerd in meerdere producten en bij AV over IP-oplossingen van bijvoorbeeld Crestron.

Bij deze ontwikkelingen is het uiteraard ook van groot belang om extra aandacht te geven aan de security aspecten bij het inrichten van een dergelijk project. Hoe gaan we om met netwerkproducten in een corporate netwerk en wat kunnen we doen om dit zo veilig mogelijk in te richten.

Al deze veranderingen moeten ervoor zorgen dat het gebruikersgemak en de efficiëntie toenemen.

In samenwerking met Crestron, MII (een onafhankelijk adviesbureau) en nlTender, presenteren wij wat er momenteel mogelijk is aan de hand van een praktijkvoorbeelden, delen wij innoverende oplossingen die "future proof" zijn en geven wij praktische informatie die u kunt gebruiken bij uw volgende aanbesteding.

AV Network & Process Day is een Shure evenement in samenwerking met CrestronMII BV en nlTender. Meer details over de afzonderlijke onderwerpen: 

 • Crestron

  Crestron is al jaren een innovator op het gebied van technologieën die het samenwerken tussen verschillende systemen makkelijker en toegankelijker maken door de integratie van deze systemen.

  Voor deze oplossingen verloopt de integratie tussen diverse componenten steeds vaker via LAN-verbindingen en API’s.
  In feite zijn LAN-verbindingen hiermee uitgegroeid tot de belangrijkste gemene deler tussen de verschillende onderdelen in een gebouwautomatiseringssysteem. De veiligheidsaspecten die hiermee gemoeid zijn worden reeds door een andere spreker behandeld, wij richten on daarom vooral op de praktische invulling van deze technieken in een veelvoorkomende situatie.

  Samen met de oplossingen uit de presentatie van Shure krijgt u een volledig overzicht voor het inrichten van een multifunctionele ruimte. Hierbij zijn alle aspecten van het gebouw geïntegreerd in een simpele bediening, en zijn services als video-conferencing/ unified collaboration met opname, archivering en het terugkijken van sessies beschikbaar vanuit een eigen “cloud”.

 • MII
  It’s AVision… Een frisse en onafhankelijke blik op AV. Dit is hoe MII BV naar de AV kijkt.

  MII BV is een onafhankelijk AV Adviesbureau en daardoor niet beperkt bij het denken aan oplossingen door producten. Hierdoor kijken zij samen met klanten op een totaal andere manier naar de behoefte op het gebied van AV-functionaliteiten. Een manier die niet uitgaat van producten maar een manier die uitgaat van werkprocessen zonder concessies te doen aan de veiligheid en het gebruiksgemak van de oplossing.

  Vanuit die gedachte gaat Ben Loos iets vertellen over secure by design als ontwerpprincipe bij AV-installaties en de rol die de user interface hierbij speelt.

  Er is een onomkeerbare ontwikkeling van traditionele AV-componenten gaande. De verschuiving van AV-componenten met eigen specifieke bekabeling en protocollen naar volledig IT gebaseerde concepten. Hierbij wordt het bestaande ICT-netwerk gebruikt voor de distributie van content en voor de aansturing van onderdelen.

  Het gevolg hiervan is dat AV-componenten integraal onderdeel uitmaken van het ICT-netwerk. Dit stelt volledig nieuwe eisen aan de manier hoe AV-omgevingen ontworpen moeten worden. Er moet nu niet alleen gedacht worden vanuit een functionele behoefte maar ook aan zaken als bandbreedte en security. Hoe zorgen we dat de AV-omgeving niet gebruikt kan worden om de ICT-omgeving (en met name de data) te compromitteren of af te tappen. En hoe voorkomen we dat het systeem onwerkbaar wordt door veiligheidsmaatregelen.

  In de ontwerpfase moet uiteraard naar het netwerk en de componenten gekeken worden maar ook naar het gebruik van het systeem. De gebruiker is hierbij de meest onzekere factor in de veiligheid van het systeem. Door niet alleen te kijken naar de beveiligingsopties maar ook naar de wijze van gebruik, is het mogelijk om de meeste veiligheidsrisico’s terug te brengen tot acceptabele proporties. Hierdoor krijg je een systeem wat eenvoudig te bedienen is, zo veilig mogelijk is maar ook uitgaat van eenvoud in gebruik en de gebruiker ondersteund in het maken van de juiste keuzes.

 • nlTender 
  Aanbestedingen met impact

  Wij twijfelen er geen minuut aan dat jullie enorm veel verstand hebben van techniek en alle ontwikkelingen op de voet volgen. En als we het programma zien, gebeurt er nogal wat in de branche. Wat betekent dat techniek alleen niet meer voldoende is. Daarom nemen wij jullie deze middag mee in de wondere wereld van aanbestedingen. Ons vak.

  Als nlTender begeleiden wij technische toppers en vakmannen en -vrouwen bij het indienen van plannen waarbij we de klant centraal stellen. Want als de focus verschuift van AV naar integratie met ICT, hoe wordt de gebruiker dan bediend? Wat is de vraag achter de vraag? Hoe kun je met je aanbesteding de zorg van de potentiele klant wegnemen en aansluiten bij zijn ambitie? Wij zijn gewend om bedrijven te begeleiden en moeilijke materie simpel over de bühne te brengen. Met teksten die pakken en illustraties en afbeeldingen met zeggingskracht.

  We zien je graag op 29 mei! Kijk hier voor een impressie van nlTender.

 • Shure

  Huidige en toekomstige audio netwerk producten van Shure zijn ontworpen vanuit het oogpunt om schaalbare en flexibele oplossingen te bieden voor de markt. De AV-markt transformeert richting totaaloplossingen die gebaseerd zijn op een IP-infrastructuur en de beslissingsbevoegdheid verschuift ook van AV- naar IT-professionals.

  Diverse producten van Shure zijn al jaren voorzien van een Audinate Dante chip voor digitale audio transmissie en de aansturing van deze producten verloopt ook via het netwerk.

  Bij steeds meer projecten is de transmissie van audio over het netwerk het uitgangspunt. In deze presentatie worden de mogelijkheden van Shure producten en het Dante protocol verder uiteengezet met als richtlijn een reference case die een toekomstbestendige oplossing laat zien en uitdiept.
  Ook tonen wij hoe dynamische ruimtes, zoals een VC-conference of auditorium, gecreëerd kunnen worden middels een MXA910 Ceiling Array. De MXA910 stuurt de cameraposities en switching aan waarbij een spreker automatisch in beeld komt als diegene spreekt. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om deze ruimtes aansprekender en persoonlijker te maken waarbij het totaalconcept autonoom werkt.

  Kortom, Shure toont aan wat er momenteel al mogelijk is en welke richting het in de nabije toekomst op zal gaan.

Agenda

09:30 – 10:00 Ontvangst

10:00 – 10:15 Introductie

10:15 – 11:00 Mark Ebing - Shure

11:00 – 11:15 Break

11:15 – 12:00 Daniel Kerkhef - Crestron

12:00 – 13:00 Lunch

13:15 – 14:00 Ben Loos – MII BV

14:00 – 14:15 Break

14:15 – 15:00 Rosemarie Konijnenburg - nlTender

15:00 – 15:15 Afsluiting

15:15 – 16:30 Netwerkborrel

 

Sprekers

Mark Ebing

Product and Application Specialist

Shure Distribution Benelux

Daniel Kerkhof

Sales manager Nederland

Crestron

Ben Loos

Directeur

MII BV

Rosemarie Konijnenburg

nlTender

REGISTREREN

AUDIO INSTITUTE EVENEMENTEN